dissabte, 28 de novembre del 2009

Encara podem salvar el Calamot!

Ni les mentides contínues del govern municipal (PSC + ICV + EUiA) ni les pressions en forma d’atacs a béns personals (com els nostres cotxes) per part de persones “desconegudes” han aturat l’oposició ciutadana al Pla de Ponent.

Ara, mesos després que les màquines iniciessin el seu camí de destrucció pels boscos de ponent amb l’excusa de fer un nou Parc de Bombers (a 200 metres de l’anterior!), volem retre homenatge a totes les persones que, amb les seves modestes aportacions, contribueixen a mantenir vigent una lluita que ens uneix a tots i totes: una Gavà més forta i, sobretot, que mantingui els seus espais verds naturals.

El Pla de Ponent no només és problema de Gavà, sinó que comporta el col•lapse i destrucció de l’únic pont natural entre el delta del Llobregat i el Parc del Garraf. Tal destrucció no només comportarà la desaparició d’una natura mediterrània exuberant, sinó que elimina l’enllaç de totes les espècies migradores. No és problema de Gavà, sinó de tot el territori català.

Per tal de conèixer una miqueta més aquest pla urbanístic, iniciat el 1991 amb el nom de Pla de Carat, hem seleccionat uns vídeos que toquen diferents punts de vista.

1. El Medi ambient – TV3:


2. Grup ecologista Quercus – Gavà:



3. Cançó denúncia d’en Serruchín, un cantautor gavanenc: