divendres, 27 de novembre del 2009

No és pas la dignitat de Catalunya allò que ens juguem

No cal que digui que ahir, dijous 26 de novembre de 2009 per primer cop a la història, 12 diaris de diferents ideologies van deixar de banda les seves diferències i van unir-se per l’únic tret comú que tenen: l’arrelament a Catalunya.

Tot allò que pugui dir sobre el Tribunal Constitucional (TC), tot allò que pugui insinuar sobre l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i, sobretot, tot allò que pugui explicar sobre aquests tres anys d’espera és ben sabut per tothom.

El meu objectiu no és criticar ni uns ni d’altres, sinó matisar el títol de l’editorial comú d’aquests 12 diaris que, junts, han esbombat les portes de la caverna espanyolista: La dignitat de Catalunya.

En les columnes dedicades a l’editorial, a part de demostrar la manca de legitimitat dels actuals membres del TC, al•lega que està en joc la dignitat catalana. Per tant, afirma que la dignitat de catalans i catalanes està en joc. Mentida.

La meva dignitat com a ciutadà no es veurà mai minvada per la decisió il•legítima d’un tribunal que ha excedit en 2 anys el mandat que estipula la llei. Si de cas, la persecució dels gossos de presa de l’Espanya més retrògrada enalteix encara més el meu sentiment de pertinença al territori.

Aquí desapareix la línia de l’independentisme (segregacionisme, nacionalisme, separatisme…), també desapareix la barrera ideològica o la nacionalitat. L’únic que preval és la sensació de persecució constant d’un territori, Catalunya, i per tant, de tots els seus ciutadans i ciutadanes, sigui quina sigui la seva procedència, sigui quina sigui la seva nacionalitat i, sobretot, sigui quina sigui la seva ideologia. I és que, malgrat això són incapaços d’entendre-ho des de fora, Catalunya la fem les persones que vivim, no les seves lleis.

Per tant, allò que està en joc no és la nostra dignitat. Mai no l’hem perduda ni la perdrem. EL que veritablement està en joc és la seva dignitat i, sobretot, el nostre futur. Al cap i a la fi: què cony hem fet per haver d’aguantar tant de temps aquesta tonteria?

Enllaços:
· La dignitat de Catalunya (Diari Avui)
· La dignidad de los españoles (Diari El Mundo)
· La dignidad de la Constitución (Diari ABC)