dimarts, 18 de març del 2008

El Bruguers.cat: Els carrers del Pla de Ponent tindran nom de dona

En una notícia publicada a El Bruguers.cat, l'edició digital del periòdic públic municipal i principal mitjà de propaganda del PSC - Gavà, publiquen una notícia, si més no, interessant. I és interessant per dos motius diferents:

1. Donen per fet que el Pla de Ponent es realitzarà. La forta oposició ciutadana, que es demostra en les enquestes municipals no publicades i la recollida de signatures per part de grups socials i ecologistes, és la millor manera de fer front a aquest Pla urbanísitc. Pel que no ho sàpiga, el Pla de Ponent preveu l'edificació d'entre 5.000 i 6.000 vivendes en els propers anys. Aquestes vivendes seran pisos i cases unifamiliars, i en la gran majoria de casos, NO de protecció oficial. Això suposaria un augment de la població d'unes 12.000 a 15.000 persones. Una barbaritat, vaja.

2. Conofonen igualtat de gènere a paritat en el noms dels carrers. Si bé és veritat que hi ha pocs noms de dona al nomenclàtor gavanenc (Clara Campoamor, Montserrat Roig, Maria Cases...), no és la manera d'aconseguir una igualtat real. És més, posar en un únic barri tot de noms de dona, seria crear un gueto fictici. I és que només cal recordar la disposició al carrerer gavanenc:

· Barri de les Bòbiles - carrers amb noms d'oficis
· Barri de Can Tries - carrers amb noms de rius
· Zona sud de Gavà - carrers amb noms de doctors

Per tant, fer un barri amb tot de noms de dona no és la millor manera de fer política de gènere. Una manera que ha de començar amb més drets i llibertats individuals (conciliació de la vida familiar i laboral, dret a l'avortament...) i no amb tonteries que només serveixen per a fer-se una foto el 8 de març.

Per cert, ja que el Pla de Ponent mai es tirarà endavant, els faré alguna suggerència cara a canviar el nomenclàtor masculí a femení. L'avinguda Joan Carles I (masculí) podria passar-se a anomenar Avinguda de la República (femení). Bé, no és un nom de persona, però oi que fa més goig?

Notícia original: L'alcalde de Gavà anuncia que els nous carrers i avingudes del Pla de Ponent tindran nom de dona