dimarts, 18 de març del 2008

Freedom for all - Llibertat per a tothom

I va esclatar la guerra...

D'unes setmanes ençà, la població del Tibet a començat a lluitar per aconseguir la seva llibertat. La Xina, famosa per la seva dictadura i repressió contra tot allò que "atempta" contra la seva ideologia moral, ha dinamitat la paciència del poble tibetà.

Els anys 50 la Xina va començar un període de conquesta que va acabar amb la supressió de les llibertats democràtiques i nacionals del Tibet. Mig segle després, la situació ha esclatat en enfrontaments entre la població civil i els cossos de seguretat.

Tothom sap ja qui és el vencedor d'aquesta revolta, el govern xinès. Un govern que veu en la força i l'assetjament la millor manera de fer política, un govern que malgrat la falta de tacte i democratització acunarà uns Jocs Olímpics. Els Jocs Olímpics, símbol de llibertat i igualtat, es celebreran passi el que passi; i és que hi ha massa diners pel mig. Maleïda cobdícia...

Per tant, malgrat tothom ja sap a hores d'ara qui sortirà guanyant en tot aquest conflicte, pocs s'han atrevit a dictaminar qui són els perdedors: la llibertat i el poble tibetà.

Visca el Tibet Lliure!

I deixo pel final una notícia sorprenent i que dóna més raó a les meves anàlisis. Vilaweb publica una notícia esfereïdora. La polícia xinesa SÍ va disparar contra els manifestants que, curiositats de la vida, no anaven armats.

Notícia: Unes fotografies evidencien que la policia xinesa va disparar contra manifestants tibetans

Enllaç a les fotografies (des del Món Màgic d'Oz advertim de la seva duresa)