dijous, 1 de maig del 2008

El C.B. Gavà a la Festa del Bàsquet

Diumenge, 27 d’abril, la Federació Catalana de Bàsquet va organitzar una jornada amb el bàsquet com a objectiu i la canalla com a protagonista. El complex esportiu de Montjuïc i el Palau Sant Jordi es convertiren en l’escenari ideal per una gran festa del bàsquet on el C.B. Gavà participà amb els tres seus equips minis.

-Lliga Mini:

Montjuïc despertava el matí de diumenge amb vuit pistes de minibàsquet al seu recinte. Des de les 9 del matí fins les 3 de la tarda 16 equips jugaven a l’hora en partits de vint minuts. Fins a un total de noranta-sis partits es van disputar. El C.B. Gavà no va romandre aliè a aquesta gran festa i va participar amb els seus minis masculins i femení.

Al contrari que cada dissabte, el resultat quedà en un segon pla. La importància recaigué sobre el bàsquet en estat pur, en les trobades entre gent de tots els Països Catalans: de Figueres a Vinaròs, de la Seu d’Urgell a Alacant. El Bàsquet fou un gran excusa per unir nens i nenes de tot el país.

Per part gavanenca, el Mini 1 Masculí va jugar amb el C.B. Tremp i el C.B Figueres, dos equips de nivell considerable a les seves competicions. El Mini 2 es va trobar amb el BAM B i el CN Terrassa C. Per últim, les noies del Mini Femení van jugar amb el CEP Vallfogona i el CEIP Joan Rebull

Els resultats, malgrat ser favorables als equips locals, queden amagats per l’alegria, la diversió i, sobretot, l’espectacle d’aquesta magnífica festa.

-Activitats complementàries:

Durant la jornada, tot i estar amenitzada per molts partits simultanis i sense descans, la canalla va poder gaudir de moltes altres activitats. Totes elles, coordinades i gestionades per la Federació Catalana de Bàsquet, estaven relacionades amb l’esport en general i el bàsquet en particular.

D’una banda, varen organitzar competicions 3x3 i circuïts d’habilitat per aquells nens i nenes que no participaven a la lliga mini, essent obertes a totes les edats. A més, van habilitar una pista pels més petits, amb cistelles i pilotes adaptades a les seves capacitats físiques.

A l’entrada del Palau Sant Jordi, a més, es van habilitar carpes amb videojocs de bàsquet. Els esportistes van poder demostrar que amb la pilota virtual també són uns autèntics cracks.

En una zona lateral, també es van situar castells inflables pels més petits i un circuït tancat per provar bicicletes elèctriques. Tot plegat, un gran ventall d’activitats que no podia pas deixar ningú indiferent.

-La nota negativa:

Tot gran esdeveniment acaba passant factura dels errors en l’organització. Aquesta vegada, el punt d’informació no va estar preparat i actiu fins ja començada la competició. El caos va regnar durant uns moments sobre aquells equips que, després d’un llarg viatge, encara no sabien ubicar-se en aquella macroinstal·lació.

Des de Gavà Esportiva, a més, volem criticar l’elecció d’un dels patrocinadors: la multinacional del menjar escombraria McDonald’s. Una festa de l’esport no pot defensar una empresa que distribueix menjar de baixa qualitat energètica. Per tant, des d’aquí no només critiquem el fet d’incloure aquesta empresa a l’organització, sinó el repartiment de tiquets per a una hamburguesa gratuïta. El C.B. Gavà, segons fonts internes, es va negar a repartir entre els seus jugadors aquests tiquets.

-La màgia dels Globetrotters:

Un cop acabats tots els partits i després de dinar als parcs del voltant, el Palau Sant Jordi obria les portes donant inici al bàsquet més còmic i divertit. El mític equip de Nova York, els Harlem Globetrotters visitaren la capital catalana amb motiu de la seva gira Europea.

L’estadi s’omplia lentament de pares i fills disposats a gaudir del veritable espectacle. Mentrestant, un grup de ball de la ciutat amenitzava l’espera amb diferents danses i coreografies. Tanmateix, el polifacètic locutor de RAC 105, Ivan Medina, cridava a la participació del públic.

Abans de l’inici del partit, la Federació Catalana va presentar les seves seleccions Minis masculina i femenina, campiones dels campionats interregionals a Espanya. Era la mostra del gran trball de les escoles de bàsquet arreu de Catalunya.

Finalment, a les 5 de la tarda començava la Festa del Bàsquet, en majúscules. Els Washington Generals sortien a pista sabedors que els esperava una nova derrota. Els Globetrotters que no volien allargar més l’espera, van sortir al camp amb un esprint encoratjador. A partir d’aquí, la màgia del bàsquet més teatral va inundar el recinte de Montjuïc.

És impossible descriure amb paraules la gran actuació d’aquest equip de bàsquet: cistelles inversemblants, alley-oops magnífics, faltes còmiques, imitacions de Pressing Catch, malabarismes i jugades esbojarrades. En definitiva, un espectacle que qualsevol amant de l’esport ha de veure, com a mínim, un cop a la vida.