dimarts, 6 de maig del 2008

Macrourbanització a Gavà

Si el mes de març us fèiem a mans una carta publicada a El Periódico de Catalunya en contra del Pla de Ponent (Desforestació a Gavà), ara el mateix diari torna a publicar una opinió ciutadana en contra del Pla urbanístic.

Es dóna la casualitat que el diari català publicava la setmana passada una notícia on catalogava el Pla de Ponent com un pla completament ecològic. Podeu veure el seguiment d'aquesta notícia a El Portal de Gavà.

Tanmateix, aquí us transcrivim l'article original:

MACROURBANITZACIÓ A GAVÀ
Destrucció ecològica
Albert Alonso Quiñones
Gavà

"Creixement urbanístic i ecologia són dos conceptes que sembla que estiguin enfrontats. Però a Gavà no serà així": així començava un article en què se'ns venia una macrourbanització com un fet beneficiós per a l'ecologisme. ¿Com s'entén que construir 3.575 vivendes sobre l'últim corredor biològic entre el parc natural del Garraf i el delta del Llobregat sigui ecològic? ¿Com és que construir 3.575 vivendes sobre un dels jaciments arqueològics romans més extensos de Catalunya pot ser positiu per al nostre patrimoni? ¿Com és que un projecte rebutjat i denunciat públicament i reiteradament per Greenpeace i totes les organitzacions ecologistes locals, comarcals i nacionals se'ns ven com a exemplar i ecològic? Aquestes 3.575 vivendes portaran un mínim de 5.000 cotxes més. Una cosa molt ecològica. La mare naturalesa ja està fent salts d'alegria.

I jo afegeixo: algú creia que el Pla de Ponent realment comptava amb el suport de la ciutadania de Gavà?

Enllaç al polèmic article de El Periódico

1 comentari:

Adrián ha dit...

Hi ha coses que no s'haurien ni de pensar, i si algú les proposa, s'hauría de fer cas omís i ni tan sols considerar-ho. Un exemple es el pla de ponent.