dilluns, 5 de maig del 2008

El Pla de Ponent avança en forma de mentides amagades

Que el Pla de Ponent és sempre part de l'agenda local gavanenca és quelcom que tothom coneix. Ara bé, potser hi ha coses que el govern municipal (PSC + ICV + EUiA) s'hauria d'estavial. Més que res, per què al Món Màgic d'Oz no estem pas disposats a empassar-nos segons quines farses.

L'edició digital d'El Bruguers ha publicat una notícia sobre l'últim ple municipal. Més en concret, sobre l'aprovació per gairebé unanimitat de la cessió de dues parcel·les. Una d'elles per construir el "nou" Parc de Bombers i una altre per la construcció del 3r Centre d'Atenció Primària (CAP). És a dir, tret d'ERC, la resta de formacions van mostrar-se d'acord a aquesta cessió (PSC + ICV + EUiA + PP + CiU + CC's).

Pot estar algú en contra de la cessió de parcel·les públiques per a la construcció d'equipaments?

En aquesta ocasió SÍ. I, al contrari que aquells que intenten negar la veritat, des d'aquí exposarem els motius que ens empenyen a mostrar-nos en desacord amb el plenari municipal.

El Parc de Bombers de Gavà, que també dóna servei, juntament al de Sant Climent, a Viladecans, té algunes mancances i alguns defectes. Per tant, és de rigor que s'ha de fer un de nou. El problema rau al parlar d'on s'ubicarà aquest Parc de Bombers. Serà a prop de la població com ara? Serà a un lloc des d'on pugui continuar ajudant els nostres veïns de Viladecans? NO. Llavors, on el construiran? A la zona de Ponent, tot i que no especifiquen que serà a 2 Km de qualsevol territori habitat. És clar, farà servei al (possibles) futurs habitants del Pla de Ponent. Per tant, el Parc de Bombers nou no està destinat únicament a millorar les instal·lacions, sinó a maquillar el Pla de Ponent.

I què passa amb el CAP? Doncs que també se'n va a Ponent, on no hi viu ningú. Per què no el construeixen a barris ja existents? Gavà Mar seria una bona opció, igual que el barri de les Bòbiles, clar exemple del que és un barri sense serveis.

I el Pla de Ponent i les bretolades (per què no tenen altre nom) que es fan al seu voltant, només perjudiquen la població ja existent a Gavà. I és que quan ens adonarem que Gavà no pot convertir-se en una macrociutat com els veïns de Castelldefels o Viladecans? Fins quan ha de durar el creixement il·limitat i insostenible? Jo tinc una bona resposta:

Fins que diguem PROU!

Enllaç a la notícia original: Pas endavant en la creació del nou Parc de Bombers i del tercer ambulatori