dijous, 5 de juny del 2008

El Tribunal Suprem confirma que el Vial del Calamot és IL·LEGAL

El 23 de maig, la Sala del Contenciós-Administratiu (Secció 5) confirmava una sentència en contra del Vial del Calamot que va emetre el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

D'aquesta manera, la primera obra del Pla de Ponent, iniciada fa ja deu anys, és declarada il·legal. Es tracta, ni més ni menys, que els 640 metres que uneixen la C-245 amb l'avinguda d'Eramprunyà. Aquesta via de comunicació es va construir quan no hi havia cap edifici ni construcció en un gran espai a la rodona.

Des de llavors, i com a excusa d'aquesta carretera que tallava tot un corredor biològic, natural, van crear un nous barri (Les Bòbiles) sense cap servei bàsic (Centre d'Atenció Primària, escoles públiques, jardins d'infància...) i el Parc del Mil·leni. La justícia, però, sentencia de manera definitiva que el Pla de Ponent executat fins ara és il·legal.

Com veiem, la justícia ha actuat d'una manera molt lenta. I és que en deu anys el barri de Les Bòbiles encara no disposa dels serveis bàsics esmentats abans. Per tant, cal entendre que aquesta sentència favorable als interessos de la ciutat (que no de l'Ajuntament de Gavà - PSC + ICV + EUiA - i la immobiliària - Vèrtix) serà utilitzada com a prova en la resta de judicis en contra de Pla de Ponent.

Aquesta sentència és un alè d'esperança contra la massacre urbanística i natural que l'Ajuntament de Gavà té previst continuar. I sobretot, aviso:

Si no els parem els peus, al setembre entraran les primeres màquines del Pla de Ponent més perjudicial!

Si voleu disposar de la sentència digitalitzada (en baixa qualitat), no dubteu en fer-ho saber. Blogspot, de moment, no permet penjar documents d'aquest estil (.doc, .pdf, .xl, ...).