dijous, 26 de juny del 2008

Una "gran" Festa Major

Seré breu, no m'agrada banyar-me en les penes ni en les desgràcies.

Des de fa ja molts anys, la Festa Major d'estiu de Gavà (Sant Pere) ha caigut en la més profunda misèria: música desfasada, activitats malament distribuïdes en el temps i en l'espai, eliminació d'elements de referència culturals catalans, segregació de les persones segons l'edat... Exacte, tot allò en què no ha de convertir-se mai una festa i, molt menys, quan aquesta és emblema del poble i de la seva gent.

En efecte, la Festa Major de Gavà no té cap tipus de ressò. No atrau gent de fora i, en moltes ocasions, ni tan sols de dins del poble. És més, tan sols sabem que són en aquestes dates per què una violenta onada de propaganda ens envaeix des de fa un parell de setmanes: el Bruguers, Gavà TV i, el que és més preocupant, banderoles (de plàstic NO reciclable) per tota la Rambla, cartells publicitaris, programes a tot color i ben extensos...

La Festa Major, per tant, ja no és un moment de rauxa per la ciutadania de Gavà, sinó un aparador per a l'Ajuntament de Gavà. Un aparador tètric on ens demostra per què les despeses en publicitat i protocol sempre són superiors a les despeses en aquestes festes.

Fent-me eco de l'eslògan que va intentar posar de moda l'Ajuntament: "M'encanta Gavà!"